تغییرات عنوان و مدارک مورد پذیرش آزمون دکتری 1400 تعدادی از رشته های علوم پایه گروه پزشکی اعلام شد. بر …
ادامه مطلبنوشته های تازه
شروع تکمیل فرم خوداظهاری داوطلبان مبتلا به کرونای دکتری 1400 از امروز
متقاضیان آزمون دکتری سال 1400 که مبتلا به بیماری کرونا هستند باید از امروز 6 اسفند ماه نسبت به تکمیل …
ادامه مطلباظهار نظر معاون ستاد کرونای تهران در خصوص امکان برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۰
در صورتی که وضعیت کرونای تهران بدتر نشود، کنکور دکتری را با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می کنیم. نادر …
ادامه مطلبتأکید نماینده مجلس بر لزوم حذف کنکور دکتری
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر طبق نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهترین شیوه برای مقابه با مافیای …
ادامه مطلبتعویق کنکور دکتری 1400؛ درخواست داوطلبان به علت خیز مجدد کرونا
با شیوع کرونا و امکان پذیر نبودن برگزاری تجمعات، سال گذشته کنکورهای سراسری، ارشد و دکتری با تعویقهای چندین و …
ادامه مطلبتمدید مهلت ثبت نام دکتری بدون آزمون دانشگاه الزهرا در سال 1400
فراخوان پذیرش دکتری بدون آزمون استعداد درخشان دانشگاه الزهرا در سال تحصیلی 1400-1401 منتشر شد. مهلت ثبت نام در فراخوان …
ادامه مطلبانتقاد عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی از اجرای شیوه پذیرش دکتری
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اجرای شیوه فعلی پذیرش دانشجویان دکتری معرفی شده از سوی سازمان …
ادامه مطلبلزوم انتخاب متقابل دانشجوی دکتری و استاد
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: پذیرش دانشجوی مقطع دکتری باید به انتخاب دانشجو و استاد راهنما باشد تا …
ادامه مطلباعلام جزئیات ثبت نام پذیرفته شدگان دکتری 99 واحدهای بین الملل دانشگاه آزاد
راهنمای پذیرفته شدگان آزمون اختصاصی مقطع دکتری تخصصی واحدهای بین المللی (ارس، کیش و امارات) بهمن ماه سال 1399 دانشگاه …
ادامه مطلباعلام نتایج آزمون اختصاصی دکتری 1399 واحدهای بینالملل دانشگاه آزاد
نتایج آزمون اختصاصی دکتری تخصصی سال 1399 واحدهای امارات، ارس و کیش دانشگاه آزاد اعلام شد. بنا بر اعلام روابط …
ادامه مطلبدرباره Phdyar
اعلام تغییرات برخی رشته های آزمون دکتری وزارت بهداشت 1400
تغییرات عنوان و مدارک مورد پذیرش آزمون دکتری 1400 تعدادی از رشته های علوم پایه گروه پزشکی اعلام شد.
بر اساس اطلاعیه مرکز سنجش پزشکی، تغییرات زیر در عنوان و مدارک تحصیلی مورد پذیرش آزمون مقطع دکتری تخصصی برخی از رشته های علوم پایه پزشکی صورت گرفته است:
– نام رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی، که جزء رشته های مجاز برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی فیزیک پزشکی است، به رادیوبیولوژی (رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی) اصلاح می گردد.
– نام رشته حشره شناسی پزشکی و کنترل بیماریها، در قسمت نام آزمون به بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها تغییر می یابد.
– رشته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی (با پایه کارشناسی علوم تغذیه) به رشته های مجاز برای شرکت در آزمون رشته سیاست های غذا و تغذیه اضافه می گردد.
– رشته کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی به رشته های مجاز برای شرکت در آزمون رشته های سلامت و رفاه اجتماعی وکتابداری پزشکی و علوم اطلاع رسانی اضافه می گردد.
– نام رشته ژورنالیسم پزشکی و بهداشت روان که جزء رشته های مجاز برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت اعلام شده است به بهداشت روان اصلاح می گردد.
شروع تکمیل فرم خوداظهاری داوطلبان مبتلا به کرونای دکتری 1400 از امروز
متقاضیان آزمون دکتری سال 1400 که مبتلا به بیماری کرونا هستند باید از امروز 6 اسفند ماه نسبت به تکمیل فرم خوداظهاری ویژه کرونا اقدام کنند تا در حوزه جداگانه آزمون دهند.
آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۰ صبح روز جمعه ۱۵ اسفند ۹۹ در ۱۱۰ شهر کشور با حضور ۱۷۹ هزار و ۱۹۲ داوطلب برگزار میشود.
کارت شرکت در آزمون دکتری 1400 از روز سهشنبه ۱۲ اسفند ۹۹ برای مشاهده و پرینت بر روی سایت اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت.
متقاضیان آزمون دکتری که مبتلا به بیماری کرونا هستند باید فرم خوداظهاری ویژه را تکمیل کنند.
به منظور ارائه خدمات به آن دسته از متقاضیان این آزمون که دچار بیماری کرونا شده اند (اعم از بیمارانی که در بیمارستان بستری و یا در منزل قرنطینه هستند) از سوی سازمان سنجش با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدابیر ویژه ای اتخاذ شده است.
متقاضیانی که علائم بیماری آنها از تاریخ اول اسفند ۹۹ به صورت قطعی تایید شده، لازم است از روز چهارشنبه ۶ اسفند تا جمعه ۸ اسفند ۹۹ با مراجعه به سایت سازمان سنجش (بخش آزمون دکتری) فرم خوداظهاری را تکمیل کرده و گواهی مبنی بر داشتن بیماری کرونا (تاییدیه بیمارستان و یا نتیجه تست یا آزمایش مبنی بر مثبت بودن به ویروس کرونا) را در بخش مورد نظر بارگذاری کنند.
متقاضیانی که این فرم را تکمیل کنند براساس دستورالعمل های وزارت بهداشت از سایر متقاضیان جدا شده و آزمون آنها در یکی از بیمارستان های تعیین شده صرفاً در شهرهای محل آزمون به همراه سایر متقاضیان مبتلا به بیماری کرونا برگزار خواهد شد.
همه متقاضیان آزمون دکتری ۱۴۰۰ نیز باید از روز سهشنبه ۱۲ اسفند ۹۹ همزمان با دریافت کارت ورود به جلسه به سامانه خوداظهاری بیماری کرونا به آدرس https://salamat.gov.ir مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم خوداظهاری، اقدام کنند. اطلاعات متقاضیان تکمیل کننده فرم مذکور نزد وزارت بهداشت محفوظ است.
اظهار نظر معاون ستاد کرونای تهران در خصوص امکان برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۰
در صورتی که وضعیت کرونای تهران بدتر نشود، کنکور دکتری را با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می کنیم.
نادر توکلی معاون ستاد کرونای تهران در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران درخصوص دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا درباره محدودیتهای سفرهای نوروزی اظهار داشت: برخلاف سال گذشته که شرایط بسیار سختی با شروع کرونا داشتیم و اضطراب عمیقی بین مردم به لحاظ شرایط کرونایی وجود داشت امسال مردم توقع دارند تا بتوانند نوروز راحت تری را سپری کرده و بتوانند به سفر بروند. اما این منوط به این است که در دوهفته آتی شرایط پایداری در تهران حاکم باشد.
معاون ستاد کرونای تهران با اشاره به پایش مستمر بیماری توسط ستاد کرونا گفت: ممکن است تصمیمات ستاد برای سفرهای نوروزی و شرایط مربوط به آن تغییر کند.
وی افزود: تصمیم نهایی تا ۱۰ اسفند گرفته خواهد شد. استان تهران در حال حاضر شرایط شکنندهای دارد با وجود ویروسهای جهش یافته و خیز ملایم در افزایش بستریهای جدید تا ۱۰ اسفند موارد رصد میشوند تمامی تلاش ستاد کرونا برای جلب رضایت مردم است، اما این به آن معنی نیست که با رعایت حال مردم کاری کنیم تا شیوع کرونا بیشتر شود طبیعتاً تمامی تصمیمات بر اساس شرایط استثنایی مختلف گرفته میشود و ممکن است تصمیمات ستاد ملی کرونا برای سفرهای نوروزی و شرایط مربوط به آن تغییر کند.
معاون ستاد کرونای تهران خاطرنشان کرد: طی دو سه هفته اخیر شاهد افزایش و خیز ملایم بستریهای کرونایی بوده ایم متاسفانه تعداد بستریهای تجمیعی شهر تهران علیرغم این که طی ۳ هفته پیش به زیر ۲۰۰۰ رسیده بود در حال حاضر باز هم به بیش از ۲۰۰۰ بیمار افزایش پیدا کرده است. آمار تعداد بستریها در چند روز آینده تصمیم نهایی ستاد کرونا را مشخص میکند. برخی از استانهای کشور بسیار پر خطر هستند به عنوان مثال میتوان به استانهای جنوبی اشاره کرد سفر به این استانها محدودیتهای زیادی خواهد داشت، ولی آنچه مسلم است اگر روند با ثبات باشد بر اساس رعایت پروتکلهای خاص سفرها مجاز خواهند بود آنچه مسلم است این است که با سفرهای هفته اول نوروز امکان افزایش مبتلایان در هفته دوم وجود خواهد داشت.
توکلی با اشاره به احتمال موج چهارم کرونا در کشور اظهار داشت: خیزی به سمت پیک چهارم داریم، ولی به ویژه در استان تهران نگران کمبود و تخت نیستیم ضمن اینکه از پانزدهم اسفندماه، اعمال جراحی الکتیو کاهش پیدا میکنند و نگرانی بابت تخت نخواهیم داشت.
معاون ستاد کرونای کلانشهر تهران با اشاره به اینکه در برخی مناطق تهران تعداد بیماران سرپایی بیشتر است گفت: در غرب تهران مراجعه به بیمارستانها افزایش داشته است و این نشان دهنده این است که افزایش مبتلایان در این مناطق تهران بیشتر است رصد و پایش هفتگی همچنان ادامه دارد، اما نکته مهم رعایت مردم است.
توکلی با اشاره به تفاوت ویروس جهش یافته با ویروس معمولی ووهان گفت: تعداد مبتلایان ویروس جهش یافته بیشتر از نوع معمولی است. تمامی موارد مشکوک در حال تست گیری هستند و اگر مثبت باشند تمام اطرافیان آنها مجدداً تست شده و تحت کنترل قرنطینه قرار خواهند گرفت.
وی درباره کیتهای سریع تشخیص کرونا پزشکان خصوصی گفت: توضیح کیتهای سریع تشخیصی در راستای ادامه طرح شهید سلیمانی به مطبهای خصوصی داده خواهد شد تا آنها هم بتوانند به ما کمک کنند.
معاون ستاد کرونای تهران اظهار داشت: در صورتی که این روند ثبات داشته باشد آزمون دکترا با رعایت پروتکلهای مشخص و فاصلهگذاری مناسب اجتماعی برگزار خواهد شد.
گفتنی است زمان آزمون دکتری1400، 15 اسفند ماه اعلام شده است.
تأکید نماینده مجلس بر لزوم حذف کنکور دکتری
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر طبق نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهترین شیوه برای مقابه با مافیای کنکور ابتدا حذف کنکور کارشناسی ارشد و دکتری است و در گام بعدی حذف کنکور لیسانس است.
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: در کنکور با مافیای برگزارکنندگان کلاسهای تقویتی و انتشاراتی مواجه هستیم که داوطلبان را به سمت تستزنی سوق میدهند. طبق برآوردها گردش مالی این مافیا سالانه حدود 40-30 هزار میلیارد تومان است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با آسیبهای کنکور، اظهار کرد: برگزاری کنکور، فشار روحی، روانی و استرس مضاعفی بر خانوادهها و فردی که میخواهد در این آزمون شرکت کند، وارد میکند.
وی افزود: حتی در بسیاری از مواقع با توجه به اینکه داوطلب بهره هوشی بالایی دارد و درسش خوب است ولی متأسفانه به دلیل شدت استرس از پس چنین آزمونی بر نمیآید و حقش تضییع میشود. برگزاری کنکور در دنیا منسوخ شده و اخیراً سعی میشود از طریق درصد معدل، مقداری از اثرات منفی کنکور کاسته شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی به بحث مافیای کنکور اشاره کرد و گفت: در کنکور با مافیایی به نام برگزاری کلاسهای تقویتی و انتشاراتی که در این زمینه فعالیت میکنند مواجه هستیم که داوطلبان را به سمت تستزنی سوق میدهند.
ابوترابی افزود: برآورد میشود گردش مالی این مافیا سالانه حدود ۴۰-۳۰ هزار میلیارد تومان است. علیرغم اینکه پیگیریهایی در زمینه حذف کنکور صورت گرفته بود اما فشار سنگین مافیای کلاسهای تقویتی کنکور اجازه حذف آن را نداد.
وی گفت: باید به این مرحله برسیم که کنکور به غیر از استرس و تضییع حق دانشآموزان چیز دیگری ندارد و باید جمع شود و داوطلبان براساس عملکرد طول دوره تحصیل مورد ارزیابی قرار گیرند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: در حال حاضر طبق نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهترین شیوه ابتدا حذف کنکور کارشناسی ارشد و دکتری است و در گام بعدی حذف کنکور لیسانس است.
تعویق کنکور دکتری 1400؛ درخواست داوطلبان به علت خیز مجدد کرونا
با شیوع کرونا و امکان پذیر نبودن برگزاری تجمعات، سال گذشته کنکورهای سراسری، ارشد و دکتری با تعویقهای چندین و چند باره مواجه شدند.
اولین آزمونی که سال گذشته به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد کنکور دکتری ۹۹ بود که مقرر بود در ۹ اسفند ۹۸ برگزار شود. این شرایط باعث شد که سازمان سنجش با صدور اطلاعیهای از برگزار شدن کنکور دکتری ۹۹ در تاریخ ۹ خرداد ۹۹ خبر بدهد و در نهایت بعد از سه بار تعویق این کنکور در تاریخ ۹ مرداد ۹۹ و بعد از ۵ ماه از موعد مقرر برگزار شد.
در شرایط موجود و در حالی که بیش از ۱۰ روز دیگر تا موعد برگزاری کنکور دکتری باقی مانده است هشتک تعویق کنکور دکتری ۱۴۰۰ به مطالبه روز تبدیل شده است.
زمان برگزار کنکور دکتری1400
فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان برگزاری کنکور دکتری گفت: آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۰ به منظور پذیرش دانشجو در دورههای روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در تاریخ ۱۵ اسفند برگزار خواهد شد.
سخنگوی سازمان سنجش در ادامه بیان کرد: دریافت کارت ورود به جلسه آزمون از تاریخ ۱۰ اسفند در سایت سازمان سنجش قرار داده میشود و داوطلبان میتوانند از تاریخ ۱۲ لغایت ۱۴ اسفند کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنند.
درخواست داوطلبان برای تعویق کنکور دکتری
یکی از داوطلبان کنکور دکتری نوشته است: سال گذشته کنکور ارشد و دکتری به تعویق افتاد و این مسئله باعث مشکلات عدیده برای داوطلبان پسر که در تاریخ اول تیرماه و مردادماه اعزام به سربازی میشود شده است. با کلی برنامه ریزی درسی برای کنکور و آمادگی باید اعزام به خدمت بشویم و کل زحمات یک ساله مان هدر رفته است. لطفا کمکمان کنید و از سازمان نظام وظیفه جهت تعویق اعزام داوطلبان کنکور دکتری تا اعلام نتایج آزمون موافقت کنند پیگیری کنید.
یک متقاضی دیگر تعویق کنکور دکتری بیان کرده است: با توجه به اینکه وزارت برداشت صریحاً در اطلاعیه تعویق آزمون دستیاری پزشکی، به شرایط خطرناک ویروس کرونا اشاره کرده است، ما دواطلبان آزمون دکتری ۱۴۰۰ نیز خواستار تعویق آزمون و انتقال آن به فروردین یا اردیبهشت ۱۴۰۰ هستیم. طبیعتا اگر در ماه اسفند شرایط برای برگزاری یک آزمون ۱۰ تا ۱۵ هزار نفری خطرناک تشخیص داده شده، حکم این است که برای آزمونی با بیش از ۱۸۰ هزار نفر شرایط بسیار خطرناکتر خواهد بود.
داوطلبی با انتقاد به سازمان سنجش نوشت: سازمان سنجش با وجود هشدار جدی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد خیز چهارم و احتمال شیوع کرونای انگلیسی چه اصراری به برگزاری آزمون دارد؟
داوطلبی به واکسیناسیون عمومی اشاره کرد و نوشت: همه واکسن میزنیم، و آن زمان با خیال راحت در یک زمان مناسب سرجلسه آزمون میرویم.
یک داوطلب دیگر به شرایط بد خوزستان اشاره کرد و نوشت: خوزستان شرایط به مراتب بدتری نسبت به سایر استانها دارد و مشخص نیست داوطلبان دکتری این استان قرار است چگونه در کنکور شرکت کنند. علاوه بر این در کهگیلویه و بویر احمد هم با زلزله مواجه بوده ایم و داوطلبان این شهرستان نیز شرایط شرکت در کنکور را ندارند.
داوطلبی دیگر نوشت: تا الان حدود ده هزار نفر در کارزارهای اینترنتی درخواست تعویق کنکور دکتری به زمان قطعی اردیبهشت ماه را داشتند. لازم به ذکر است که آزمون دستیار پزشکی با تعداد متقاضی حدود یک دهم آزمون دکتری سراسری به دلیل آنچه که وزارت بهداشت شرایط خطرناک کرونا خوانده است، به تعویق افتاد، اما هنوز خبری از تعویق آزمون دکتری سراسری نیست. خواستار تعویق کنکور دکتری به اردیبهشت ماه هستیم.
اما چرا داوطلبان متقاضی تعویق هستند؟
طی چند روز گذشته، وزارت بهداشت در خصوص شدت گرفتن بیماری کرونا در اسفندماه بارها و بارها هشدار داده تا جایی که موضوع پیک چهارم شیوع کرونا مطرح شده است و وزیر بهداشت گفته است: «اسفند ماه سختی خواهیم داشت اگر شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نکنیم» شیوع کرونای انگلیسی با قدرت سرایت ۳۰ تا ۷۰ درصدی و شناسایی چندین فرد آلوده به این ویروس در کشور بر موج نگرانیها دامن زده است. وزیر بهداشت همچنین بیان داشته است: «آتش پیک کرونا از هر جایی بلند شد، باید بلافاصله این آتش را خاموش کنیم».
اما بیتوجه به این هشدارها تا زمان نگارش این گزارش خبری از تعویق کنکور دکتری به گوش نرسیده است و سخنگوی سازمان سنجش در این باره گفته است: کنکور دکتری ۱۴۰۰ با رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی در زمان مقرر شده، برگزار میشود. این در حالی است که آزمون دکتری با رقابت ۱۸۴ هزار و ۲۱۳ نفر برگزار خواهد شد. داوطلبان متقاضی تعویق در میانه اعتراضات خود به چند نکته اشاره کرده اند. یکی ازاین موارد این است که به تعویق انداختن آزمون و برگزاری آن در شرایطی که حداقل بخشی از جامعه واکسن زده و ایمن شدهاند، میتواند در کاهش احتمال ابتلا مؤثر واقع شود.
مسئله دیگری که داوطلبان به آن اشاره کرده اند این است که کنکور دکتری ۹۹ بارها به تعویق افتاده و نتایج سال قبل مهر ماه اعلام شده است و این اعلام دیر هنگام باعث شده است که داوطلبانی که در این آزمون موفق به قبولی نشده اند فرصت کافی برای شرکت در آزمون مجدد را نداشته باشند و فقط یک زمان ۴ ونیم ماهه برای شرکت در سختترین کنکور را در اختیار داشته اند. داوطلبان متقاضی تعویق معتقدند که باید از فرصت برابر برای شرکت در این آزمون برخوردار باشند.
نهاد تصمیم گیرنده برای تعویق کنکور
اما نهاد تصمیم گیرنده برای تعویق کنکور دکتری ناپیوسته سال ۱۴۰۰ سازمان سنجش نبوده است و ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا با توجه به شرایط تصمیم به تعویق برگزاری کنکور و یا برگزاری میگیرند. در این زمینه مسئولان سازمان سنجش تاکید کرده اند که این سازمان مجری قانون است نه قانون گذار و هر تصمیم ستاد کرونا ابلاغ کند اجرا می کنند.
تعویق کنکور دکتری چقدر امکان پذیر است؟
تجربه سال گذشته و اعلام تعویق آزمون تنها چند روز پیش از برگزاری کنکور دکتری ۹۹ و وضعیت غیر قابل پیش بینی شیوع کرونا و همچنین شیوع گونههای جدیدویروس کفه احتمال تعویق به سمت سنگینی میچرخد، اما از سوی دیگر در این چند ماهه گذشته چند آزمون از جمله هشتمین آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی، آزمون استخدامی وزارت بهداشت، المپیاد علمی دانشجویی، آزمون سامفا و … برگزار شده اند و شیوه نامههای بهداشتی در آنها رعایت شده است.
تمدید مهلت ثبت نام دکتری بدون آزمون دانشگاه الزهرا در سال 1400
فراخوان پذیرش دکتری بدون آزمون استعداد درخشان دانشگاه الزهرا در سال تحصیلی 1400-1401 منتشر شد.
مهلت ثبت نام در فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در مقطع دکتری دانشگاه الزهرا تا تاریخ 1399/12/26 تمدید شد. متقاضیان می توانند برای ثبت نام الکترونیکی به سامانه گلستان دانشگاه الزهرا (س) مراجعه و مدارک خود را بارگذاری نمایند.
انتقاد عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی از اجرای شیوه پذیرش دکتری
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اجرای شیوه فعلی پذیرش دانشجویان دکتری معرفی شده از سوی سازمان سنجش، توسط دانشگاه ها، گفت: شیوه فعلی به خودی خود خوب است، ولی مشکل ما نحوه اجرایی کردن این شیوه است.
دکتر رضا مراد صحرائی، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: سوالی که در مورد پذیرش دانشجویان مقطع دکتری مطرح میشود، این است که تعداد بالای پذیرش دانشجوی دکتری برای چیست؟
در یک مقطع زمانی، بیکاری در میان فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رایج بود، بعد کارشناسی ارشد و هماکنون این معضل گریبانگیر دانشجویان و فارغ التحصیلان دکتری شده و این یک فاجعه است. چراکه تبعات اجتماعی افزایش فارغالتحصیلان بیکار دکتری بیشتر از فارغالتحصیلان بیکار مقاطع پایینتر است. زیرا این فارغالتحصیلان به دلیل شأن اجتماعیای که کسب کردهاند، حاضر به انجام هر کاری نمیشوند.
وی با اشاره به طرح آمایش آموزش عالی به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی گفت: با قاطعیت معتقدم که سند آمایش ملی آموزش عالی برای تحصیلات تکمیلی وجود ندارد و این مسئله اصلی حوزه آموزش عالی است.
دکتر صحرائی در رابطه با شیوه فعلی پذیرش دانشجویان دکتری افزود: شیوه فعلی، روش خوبی است ولی خوب اجرا نمیشود. آزمونی که توسط سازمان سنجش برگزار میشود، محدود به دانش سطحی داوطلبان است. از طرفی دیگر، مصاحبه ای که توسط دانشگاهها دریافت میشود نیز در حد نگاه کردن به مدارک متقاضیان است. یعنی دانشجو سنجش نمیشود و مدارکی که ارائه میکند مورد سنجش قرار میگیرند. مدارکی که میزان اعتبار آنها هم گاه چندان مشخص نیست.
وی در این رابطه ادامه داد: آزمونی که سازمان سنجش دریافت میکند به جای علم، فقط محفوظات دانشجو را میسنجد. چراکه آزمون دانشگاه سنجش ۴ گزینهای و به نوعی تست هوش است.
دکتر صحرائی با بیان اینکه “دخالت همزمان سازمان سنجش و دانشگاه در پذیرش دانشجو دکتری یک حسن است”، عنوان کرد: جذب دانشجویی که محق تحصیلات تکمیلی باشد، با این تعداد قابل قبول است. ما در کشور این تعداد دانشجوی دکتری جذب میکنیم ولی آیا شاهد این بودهایم که هر دانشجو با رساله خود که این همه هزینه برای کشور دارد، یک حرف خوب بزند؟
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مشکل از بد اجرا کردن ایدههای خوب، نداشتن سند آمایش آموزش ملی در تحصیلات تکمیلی و عدم توجه به سند نقشه جامع ملی کشور و سند نظام علم و فناوری و سیاستهای کلی نظام است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ما دانشجو جذب میکنیم که واحدهای استاد به نوعی تکمیل شود. دانشجوی دکتری میگیریم که گروه را توسعه داده باشیم؛ نه اینکه علم را توسعه دهیم و مشکلی از جامعه حل کنیم.
وی ادامه داد: سند آمایش ملی آموزش عالی به ویژه در تحصیلات تکمیلی، راه حلی است که میتواند به بهبود شرایط فعلی در نظام آموزش عالی کمک کند. با این سند در ابتدا سنجیده می شود که آیا پذیرش دانشجو با این تعداد نیاز است یا خیر؟اگر نیاز بود، ببینیم مشکل از کجاست و برای آن مشکل دانشجو پذیرش کنیم. در حال حاضر ما با آزمونهایی که میگیریم، تست هوش میگیریم که مناسب دانشجویان دکتری نیست.
دکتر صحرائی تصریح کرد: در گذشته دانشگاهها مستقل بودند و خودشان دانشجوی دکتری را پذیرش میکردند که به نظرم ممکن بود در این شیوه کمی بی عدالتی رخ دهد و دانشجویان کیفیتری جذب دانشگاهها میشدند و شیوه بهتری بود.چراکه دانشگاهها در آزمونهایی کتبی، سوالهای تحلیلی از دانشجویان میپرسیدند. اگر سازمان سنجش این توانایی را داشته باشد که شیوه فعلی را به خوبی برگزار کند، این شیوه خوب است ولی متاسفانه این کار را به شیوه خوبی انجام نمیدهد. سازمان سنجش برای یک دانشگاهی، دانشجو دکتری جذب می کند ولی از اساتید آن دانشگاه برای تست کنکور راهنمایی نمیگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه برای دانشجو دکتری، محل دانش محض نیست،بلکه محل تحلیل و حل مسئله است؛ ولی ما در سطوح آموزش عالی خود دیدگاه حل مسئله نداریم. به عنوان مثال، مقاله اصالت دارد ولی کاربرد مقاله اصالت ندارد. ما دنبال چیزی هستیم که خودش اصالت دارد ولی نتیجه آن از اصالت برخوردار نیست. ما باید از طریق دانشجویان دکتری مشکلات را حل کنیم ولی با سرمایه مردم، به جای اینکه مشکلات را حل کنیم، مشکل ایجاد میکنیم و این بدترین سبک مدیریتی است.
لزوم انتخاب متقابل دانشجوی دکتری و استاد
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: پذیرش دانشجوی مقطع دکتری باید به انتخاب دانشجو و استاد راهنما باشد تا با تشکیل یک تیم خوب، دانشگاهها خروجی تحقیقاتی موثری داشته باشند.
دکتر مرتضی کلاهدوزان با بیان اینکه در سال جاری ما حالت خاصی در پذیرش دانشجویان مقطع دکتری داشتیم، اظهار کرد: طبق قوانین وزارت علوم، دانشجوی دکتری ۴ تا ۵ سال و حتی بیشتر در دانشگاه حضور دارد و بیشتر این زمان که دانشجو در دانشگاه حضور دارد، صرف حضور در کلاس نمیشود و ۹۰ درصد زمان دانشجو صرف برقراری ارتباط با یک استاد راهنما میشود. بنابراین لازم است که دانشجو و استاد هنگام پذیرش بتوانند دقیقا با هم به این نتیجه برسند که آیا میتوانند در زمانی طولانی یا یکدیگر یک کار تحقیقاتی و موثر داشته باشند یا خیر.
وی ادامه داد: اینکه پذیرش دانشجوی دکتری مانند پذیرش دانشجوی دوره کارشناسی باشد، اقدام درستی نیست. در دیگر کشورهای دنیا نیز، عمدتا پذیرش دانشجو در دورههای دکتری با موافقت استاد راهنما اتفاق میافتد. به محض اینکه استاد راهنما حتی از کشوری دیگر، موافقت خود در همکاری با یک دانشجو را اعلام کند، دانشگاه فقط قوانین خود را بررسی میکند و اگر پذیرش دانشجوی مذکور خارج از قوانین نباشد، دانشجو را پذیرش میکند.
دکتر کلاهدوزان با اشاره به نحوه پذیرش دانشجو دکتری در چند سال گذشته گفت: تقریبا در ۱۰ سال گذشته، دانشگاهها به صورت غیرمتمرکز امتحان میگرفتند و بعد طی یک مصاحبه، دانشجو مورد پذیرش استاد قرار میگرفت. پس از آن سازمان سنجش امتحانی مشابه با ” GRE” برگزار کرد. پس از گذشته چند سال، تنها مصاحبه به عهده دانشگاه قرار گرفت. هر روشی که باشد، باید هم دانشجو و هم استاد به این نتیجه برسند که در کنار هم میتوانند به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنند، تحقیقات خوبی انجام دهند و خروجی تحقیقاتی مناسبی تولید کنند و برای خود و جامعه مفید باشند.
وی اضافه کرد: ما باید خروجی را در نظر بگیریم. پس از گذشت مدت زمانی، استاد و دانشجو نباید کلافه شوند و بدانند که میتوانند با یکدیگر همکاری کنند. اگر هم استاد و هم دانشجو همدیگر را برای همکاری انتخاب کنند، این روش هم عادلانهتر است و هم استاد راهنما سعی میکند دانشجویی با سوابق بهتر پذیرش کند و دانشجو هم در دانشگاههای مختلف مصاحبه میدهد و قدرت انتخاب دارد. به این ترتیب، انتخاب هم در دست استاد و هم دانشجو قرار میگیرد تا بهترین تیم را با هم تشکیل دهند. چرا که مقطع دکتری یک کار تیمی است و تیم باید با هم یه یک نتیجه برسند.
عضو هیات علمی دانشگاه امیبرکبیر گفت: در گذشتهای نه چندان دور،سازمان سنجش در بحث پذیرش ورود پیدا کرد و قرار شد که یک امتحان کلی بگیرد ولی کمکم امتحانات را تخصصیتر برگزار کرد. به نظر من به عنوان یک عضو هیات علمی، وضعیتی که قبلا وجود داشت، عادلانهتر بود. چون دانشگاهها یک سری امتحانات ورودی در نظر میگرفتند و نهایتا پذیرش در یک رقابت درست بود و رقابتها صرفا سمت کلاسهای کنکور نبود و دانشجو طبق درسی که در کارشناسی و کارشناسی ارشد خوانده بود، امتحان میداد و بعد مصاحبه میشد. این مصاحبهها خیلی جدیتر بود و در جلسات طولانی مدت برگزار میشد. اینکه اختیار پذیرش بر عهده دانشگاهها قرار بگیرد، طبق روال و طبیعت این دوره است. یعنی طرح در اختیار دانشگاهها باشد و نهایتا استاد راهنما میان داوطلبان انتخاب کند و دانشجویان هم استاد خود را انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: وقتی امتحانات سیستماتیک میشود، یک سری شرکتها وارد بحث پذیرش میشوند. این امتحانی که دانشگاه میگیرد، جزئیتر است و همه داوطلبان هم به تمامی دانشگاهها درخواست نمیدهند. به این ترتیب، دانشگاه هم فضای خلوتتری برای پذیرش دارد. بنابراین بازگشت به روال عادی برای پذیرش دانشجو، منطقیتر است و باید این کار را به دست دانشگاهها بسپاریم. البته سازمان سنجش و یا هر ارگان مرتبط با وزارت علوم هم باید نظارتهای خاص خود را داشته باشند.
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: در رشتههای فنی، میتوان به یک رویه عمل کرد. همه اساتید تمایل به پذیرش دانشجویانی با کیفیت دارند که برای جامعه خود مفید باشند. باید یک سری اقدامات صورت گیرد تا افراد در جای خود قرار گیرند. دوره دکتری دوره خاصی است. ما در کشور خود نیازهای داریم و نمیتوان از همه افراد انتظار داشت که در دوره دکتری تحصیل کنند. وزارت علوم و ارگانهای ذیربط باید نیاز جامعه را شناسایی کنند تا بر اساس نیاز جامعه دانشجو پذیرش شود. اگر این اتفاق بیفتد، ظرفیتها محدود میشود و افرادی که شایستگی بیشتری دارند، پذیرش میشوند.
تمدید ثبت نام آزمون MSRT اسفند 99
مهلت ثبت نام در آزمون MSRT اسفندماه 99 تا دوم اسفند تمدید شد.
سازمان امور دانشجویان اعلام کرد که مهلت ثبت نام در آزمون زبان MSRT اسفندماه که از ۲۳ بهمن آغاز شده بود تا ۲ اسفندماه تمدید شد.
دوره جدید آزمون MSRT روزهای ۷ و ۸ اسفندماه برگزار می شود و داوطلبان می توانند از ۲۳ بهمن تا ۲ اسفندماه با مراجعه به سامانه سجاد سازمان امور دانشجویان در این آزمون ثبت نام کنند.
آزمون زبان MSRT روزهای پنجشنبه ۷ اسفندماه ویژه داوطلبان مرد و روز جمعه مورخ ۸ اسفندماه ویژه داوطلبان زن برگزار می شود.
فرایند ثبت نام ساعت ۱۸ روز شنبه ۲ اسفندماه به پایان می رسد و این مهلت تمدید نمی شود.
داوطلبانی که در آزمون قبلی (آبان ماه) ثبت نام نموده اند می توانند در آزمون اسفند ماه هم ثبت نام نمایند. انصراف و جابجایی حوزه در آزمون های بهمن و اسفند ماه امکان پذیر نمی باشد.
علاوه بر رعایت پروتکل های جاری بهداشتی مقابله با کرونا، نداشتن تست مثبت کرونا در دو هفته پیش از ثبت نام، از شرایط مهم برگزاری آزمون MSRT است.
تأکید رئیس دانشگاه تهران بر لزوم تجمیع گرایش های دکتری
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه قرار دادن افراد در دسته بندی ریز، خلاف نفس دوره دکتراست، افزود: دانشگاه تهران معتقد است هم در مقطع کارشناسی و هم در مقطع دکتری نباید گرایشی وجود داشته باشد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، درباره تجمیع گرای شهای دکترا اظهار کرد: اگر بخواهیم منطبق بر یافته ها و موضوع تحقیق دانشجو گرایش معرفی کنیم تقریباً به تعداد دانشجوی دکترا باید گرایش تعریف کنیم.
وی بازار کار را هم متاثر از این گرایشها دانست و گفت: هر چه گرایشها محدودتر شود متعاقب آن بازار کار نیز محدودتر می شود، این در حالی است که با اتکا به مدرک دکترا حوزه تخصصی فرد مشخص می شود.
دکتر نیلی با بیان اینکه حتی در مقطع ارشد به محدود کردن گرایشها معتقد هستیم، یادآور شد: دانشجو از طریق واحدهای درسی که می گذراند و پایان نامه (در مقطع ارشد) گرایش خود را مشخص می کند.
به گفته وی، هم اکنون بسیاری از رشته های دکترا به ویژه مهندسی در دانشگاه تهران تک گرایش هستند.
درخواست تعویق آزمون دکتری 1400 از سوی داوطلبان
با نزدیک شدن به اسفندماه، داوطلبان آزمون دکتری 1400 خواستار تعویق کنکور و برگزاری آن در زمانی ایمن تر هستند.
کرونا حدود یک سال است که تمام فرایندهای برگزاری آزمون های کشوری را تحت تأثیر قرار داده است؛ به نحوی که کنکورهای سراسری در سال 99 بارها و بارها به تعویق افتاد.
استدلال داوطلبان برای تعویق کنکور دکتری 1400 چیست؟
با نزدیک شدن به زمان برگزاری آزمون دکتری1400 و انتشار خبرهایی مبنی بر وارد کردن واکسن و آغاز تزریق آن در روزهای گذشته، برخی داوطلبان خواستار تعویق آزمون دکتری 1400 هستند. این داوطلبان معتقدند تزریق واکسن (حتی به بخشی از جامعه) میتواند خطر ابتلا را تا حدی کاهش دهد.
ضمن این که صحبتهایی که در خصوص احتمال شروع موج چهارم کرونا در اسفند 99 مطرح شده و نیز انتشار خبر درگذشت اولین بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در البرز به نگرانی داوطلبان دامن زده است. علاوه بر این، با تعویق آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی از هفتم اسفندماه ۱۳۹۹ به تاریخ جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰، داوطلبان دکتری وزارت علوم نیز معتقدند کنکور آنها هم باید به تعویق بیفتد.
داوطلبان متذکر شدهاند که در اردیبهشت ماه با توجه به وضعیت مناسب آب و هوایی در اغلب شهرهای کشور، امکان برگزاری آزمون در فضای باز وجود دارد که احتمال ابتلا به کرونا را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد شد.
استدلال دیگر داوطلبانی که در سال 99 نیز در کنکور دکتری شرکت کرده بودند، این است که نتایج دکتری 99 دیرتر از سالهای گذشته اعلام شد و بنابراین، زمان لازم برای مطالعه و کسب آمادگی برای کنکور دکتری وجود نداشته است.
موضوع دیگر، تعویق چندین باره آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی و همچنین برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت در ۲۴ بهمن ماه است که این مورد هم موجب شده داوطلبان نتوانند به خوبی خود را برای شرکت در آزمون دکتری 1400 آماده کنند.
برگزاری آزمون MSRT در اسفند ماه 99
ثبت نام در آزمونMSRT اسفند ماه ۹۹ از ۲۳ بهمن از طریق سامانه این آزمون در سایت سازمان امور دانشجویان آغاز میشود.
بنا بر اعلام سازمان امور دانشجویان، دوره جدید آزمون MSRT در روزهای ۷ و ۸ اسفندماه برگزار می شود و داوطلبان می توانند از ساعت هفت صبح روز ۲۳ بهمن تا ساعت ۱۸ روز ۲۵ بهمن ماه با مراجعه به سامانه سجاد در این آزمون ثبت نام کنند.
این آزمون روز پنجشنبه ۷ اسفندماه برای داوطلبان مرد و روز جمعه ۸ اسفندماه برای داوطلبان زن برگزار می شود.
رعایت پروتکل های جاری بهداشتی مقابله با کرونا و نداشتن تست مثبت کرونا ۲ هفته پیش از ثبت نام، از شرایط مهم برگزاری آزمون MSRT است.
برگزاری آزمون MSRT در ۲ روز متوالی در راستای پاسخ به تقاضای بالای دانشجویان برای شرکت در این آزمون صورت می گیرد.
بر اساس اعلام سازمان امور دانشجویان، داوطلبانی که در آزمون آبان ماه ثبت نام و در آزمون ۳۰ بهمن ماه شرکت کنند، امکان شرکت در آزمون اسفندماه را ندارند.
دوره آموزشی خلاقیت درمانی
سازمان مردم نهاد پویشگران علم باهمکاری اداره کل ورزش وجوانان قم برگزار میکند:
دوره آموزشی خلاقیت درمانی (به صورت مجازی)
با تدریس سرکار خانم زهراسادات حسینی (کارشناس روانشناسی بالینی)
روز جمعه در تاریخ 99/11/24 از ساعت 16الی18
اهدای گواهی رسمی درپایان دوره به شرکت کنندگان تعلق می گیرد.
برای ورود به کلاس میتوانید از لینک زیر استفاده نمایید:
https://www.skyroom.online/ch/ams/pelm
برای کسب اطلاعات بیشتر با این شماره تماس بگیرید: 09227207747
زمان و نحوه ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور
رئیس مرکز سنجش و آزمون دانشگاه پیام نور، زمان و نحوه ثبت نام سی و چهارمین دوره آزمون زبان دکتری تخصصی (ETPNU) این دانشگاه را اعلام کرد.
معصومه حسینی گفت: سی و چهارمین دوره آزمون زبان دکتری تخصصی (ETPNU) دانشگاه پیام نور روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه سال جاری به صورت الکترونیکی در مراکز استانهای همدان، یزد، کرمان، آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، خراسان رضوی، مازندران، خوزستان، تهران، سیستان و بلوچستان، ایلام، کرمانشاه و بوشهر برگزار میشود.
وی اعلام کرد: متقاضیان شرکت در سی و چهارمین دوره آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور از ۱۹ بهمن ماه سال جاری فرصت دارند به صورت الکترونیکی و از طریق پرتال دانشگاه پیام نور – مرکز سنجش و آزمون http://azmoon.pnu.ac.ir/Portal/Home جهت ثبت نام اقدام کنند.
رئیس مرکز سنجش و آزمون دانشگاه پیام نور زمان دریافت کارت آزمون را از ۵ لغایت ۱۰ اسفندماه سال جاری اعلام کرد.
حسینی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص کرونا، ظرفیت ثبت نامی در مراکز مجری محدود بوده و به محض تکمیل شدن ظرفیت اعلامی هر استان، امکان ثبت نام در استان مربوطه فراهم نیست.
وی یادآور شد: هزینه ثبت نام باید به صورت الکترونیکی در هنگام ثبت نام و از طریق سایت پرداخت شود و داوطلبان دقت داشته باشند که به هیچ وجه مبلغ ثبت نام را به صورت دستی و از طریق شعب پرداخت نکنند.
متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رفع مشکلات احتمالی میتوانند با شماره تلفن ۲۲۴۵۸۲۹۷-۰۲۱ تماس حاصل کنند.
معرفی ژورنال
معرفی ژورنال رشته مهندسی عمران
Periodica Polytechnica Civil Engineering
ISSN: 1587-3773
Scopus Q2
https://pp.bme.hu/ci