به گزارش پی اچ دی یار، در آئین نامه جدید «یکپارچهسازی پذیرش دانشجوی شهریهپرداز در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی»، در هر سال تحصیلی، حداکثر ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در مقطع کارشناسی ۳۰ درصد و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ۵۰ درصد ظرفیّت پذیرش کل دانشگاه بر اساس قوانین و مقرّرات وزارت عتف است.
در هر رشته محل ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز نمیتواند از ظرفیّت پذیرش روزانه در آن رشته محل بیشتر باشد.
هیئت رئیسه هر دانشگاه / مؤسسه موظّف است در هر سال حداکثر ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در هر سال حداکثر ظرفیت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در مقطع تحصیلی را با رعایت سقف مجاز تعیین شده در این آئین نامه تعیین نماید.
درصد پذیرش دانشجوی شهریه پرداز پس از ۲ سال توسط وزارت عتف بازنگری میشود.
ظرفیّت کل پذیرش دانشجو در هر رشته محل (مجموع پذیرش روزانه و شهریه پرداز) بر اساس قوانین و مقرّرات وزارت عتف و با توجه به شاخصهای کیفی آموزشی دانشگاه نظیر نسبت تعداد دانشجو به عضو هیئت علمی مشخص میشود.
جهت حفظ کیفیت آموزشی، نمره کل داوطلبان شهریه پرداز پذیرفته شده در هر رشته محل نباید از ۷۰ درصد آخرین نفر پذیرفته شده روزانه در آن رشته محل کمتر باشد.
کلیه قوانین و مقرّرات آموزشی دانشجویان روزانه برای دانشجویان شهریه پرداز حاکم است و دانشگاه / مؤسسه نباید برای این دسته از دانشجویان قوانین و مقرّرات آموزشی متفاوتی اعمال نماید.
دانشجویان شهریه پرداز همانند دانشجویان روزانه از معافیت تحصیلی برخوردار میباشند.
دانشگاهها تعهدی برای استفاده دانشجویان شهریه پرداز از امکانات یارانهای نظیر خوابگاه، سلف، وام دانشجویی و … ندارند.