اپلای (Apply) فرایندی است که طی آن داوطلب ورود به دانشگاه های خارجی با ارسال درخواست پذیرش، موفق به دریافت پذیرش تحصیلی (Admission) می شود. به بیان ساده اپلای صفر تا صد پذیرش تحصیلی است که از دریافت ویزا شروع شده و به تهیه بلیط هواپیما ختم می شود. فارغ التحصیلان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های داخل کشور که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و دوره دکتری را دارند می بایست با ارسال درخواست پذیرش و تکمیل مدارک، پذیرش تحصیلی در یکی از دانشگاه های خارج از کشور را کسب کنند.
مراحل اپلای Apply
Apply کردن یک پروسه زمان بر، هزینه بر و اضطراب آور است لذا باید با کسب اطلاعات بیشتر، کمی از دشواری های مراحل اپلای را کاهش داد. با ” پی اچ دی یار” وب سایت تخصصی اخبار دکتری همراه باشید تا مراحل ارسال درخواست پذیرش تحصیلی را بررسی کنیم:
- تصمیم گیری قاطع، برنامه ریزی حساب شده و زمان بندی دقیق
- انتخاب کشور یا کشورهای مناسب، تهیه فهرستی از دانشگاه های کشورها
- تعیین الزامات اولیه برای Apply با توجه به برنامه دانشگاه و رشته مورد نظر
- شرکت در آزمون زبان(TOEFL و IELTS و ..) و کسب نمره قابل قبول برای اپلای در دانشگاه هدف
- صحبت با استاد در دانشگاه ( مکاتبه، ایمیل، ویدیو کال) برای دریافت فاند تحصیلی
- تکمیل و ارتقا رزومه تحصیلی با شرایط ایده آل
- نوشتن انگیزه نامه تحصیلی یا SOP (Statement of Purpose)
- تهیه رزومه تحصیلی
- ارسال پستی مدارک تحصیلی ( ریز نمرات، ترجمه) تا پیش از ددلاین Deadline دانشگاه مقصد
- Recommendation به معنی پیگیری ارسال توصیه نامه های اساتید از ایران
اگر این مراحل را با دقت انجام داده و مدارک لازم را به درستی ارسال کنید، تقریبا نیمی از راه Apply را طی کرده اید. اکنون می بایست منتظر زمان مناسب برای ارسال نتیجه اپلای ار دانشگاه مورد نظر باشید. دانشگاه همه درخواست های پذیرش تحصیلی یا اپلای را به دو صورت پاسخ می دهد:
- الف- Admission: دراین صورت مدارم کامل بوده و موفق به دریافت پیشنهاد از دانشگاه شده اید و می توانید از چند پیشنهاد، بهترین را انتخاب کنید.
- ب- Reject: به مفهوم عدم پذیرش اپلای و درخواست پذیرش تحصیلی است. در این صورت تمرکز خود را برای دوره های بعد بگذارید و رزومه قوی تری آماده کنید.