معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تسهیلات بنیاد برای ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی گفت: سالانه حدود ۴ الی ۵ هزار دانشجو تحت حمایت بنیاد قرار می گیرند.
سومین گردهمایی سالانه مجازی، مدیران دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاههای سراسر کشور، دفتر برنامه ریزی آموزش عالی- با همکاری دانشگاه کردستان صبح دیروز برگزار شد.
حسن سالاریه در این نشست با اشاره به فعالیتهای کلی بنیاد ملی نخبگان در حوزه دانشجویی گفت: مأموریت بنیاد ملی نخبگان سیاست گذاری و برنامه ریزی در زمینه نخبه شناسی، نخبه گزینی، نخبه پروری و نخبه گماری است.
وی ادامه داد: هرساله با همکاری دانشگاهها تعدادی از دانشجویان مستعد تحصیلی کشور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حوزههای آموزشی، پژوهشی، پروژهها، فعالیت فرهنگی مجموعه فعالیتها شناسایی و ارزیابی میشوند.
معاون آینده سازمان بنیاد ملی نخبگان افزود: بنیاد ملی نخبگان تسهیلاتی به این دانشجویان ارائه میدهد که میتوان به اعتبار اعزام به فرصتهای مطالعاتی، راتبه دانشجویی، بیمه تکمیلی درمانی، اعتبار ارتباطات علمی، هدیه ازدواج، وام ودیعه اجاره مسکن، اعتبار استفاده از شبکه آزمایشگاهی، اعتبار دستیاری و موارد دیگر اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان سالانه حدود ۴ الی ۵ هزار دانشجو را حمایت میکند، افزود: تاکنون ۳۰۰ هسته نخبگانی دانشجویی در دانشگاهها تشکیل شده است و ما در صدد هستیم آن را توسعه دهیم یک استاد و یا دو استاد میتوانند یک مجموعه از جوانان را حول خود جمع کرده و یک هسته نخبگانی تشکیل دهند که این میتواند تکثیر شود.
سالاریه به برخی از طرحهایی که توسط بنیاد در دانشگاهها اجرا میشود، اشاره کرد و افزود: طرح شهید بابایی از رقابتهای مساله محور در دانشگاهها حمایت میکند و هدف آن ایجاد فضای پر نشاط علم میان دانشجویان کارشناسی و طلاب سطح ۲ و ۳ است.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف این طرح به آشنا کردن دانشجویان مستعد با نیازهای جامعه و صنعت، ترغیب دانشجویان مستعد به انجام کارهای گروهی، کمک به شبکه سازی در اجتماع نخبگانی و تشویق نهادها به حل مسائل و مشکلات جامعه اشاره کرد.
معاون آینده سازمان بنیاد ملی نخبگان به حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از اجتماع دانش آموختگان اشاره کرد و گفت: تسهیلات خدمت نظام وظیفه با هدف استفاده از تواناییهای برگزیدگان دانشگاهی در توسعه علمی، فرهنگی و فناوری کشور، جذب دانش آموختگان در نهادهای فناورانه، تسهیلات ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی و کمک به جذب دانش آموختگان برتر به عنوان هیأت علمی در دانشگاهها و پژوهشگاهها برخی از تسهیلات بنیاد برای دانش آموختگان دانشگاهی است.