معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر این که آمار داوطلبان دعوت شده برای مصاحبه دکتری این دانشگاه در رشتههای مختلف متفاوت است، گفت: حداقل پذیرفته شدگان دکتری ۷ و حداکثر نیز ۱۰ برابر ظرفیت تعیین شده است.
دکتر حسین حسینی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به تشریح سازوکار دانشگاه تهران برای مصاحبه از پذیرفته شدگان آزمون دکتری سال ۹۹ پرداخت و تاکید کرد: تقاضا برای تحصیل در برخی از رشتههای دانشگاه تهران زیاد و در برخی از رشتهها نیز کمتر است مثلا در رشتههای مدیریت میزان تقاضا در مقایسه با رشتههای موجود در پردیس فارابی متفاوت است. به همین جهت مثلا ظرفیت پذیرش در رشتههای دانشکده مدیریت ۷ برابر و در پردیس فارابی نیز ۱۰ برابر اعلام میشود.
وی در ادامه با تاکید بر این که تعداد پذیرفته شدگان برای مصاحبه دکتری در دانشگاه تهران برحسب تقاضا تعیین میشود، گفت: این تقاضاها ممکن است در رشتههای مختلف متفاوت باشد اما حداقل مصداق اعلامی برای حضور در مصاحبه ۵ برابر و حداکثر نیز ۱۰ برابر است ، این گونه نیست که برای رشتههای بدون چند برابر ظرفیت داوطلب را برای مصاحبه دعوت کنیم به همین جهت ما اگر در یک رشته ۳ ظرفیت پذیرش دانشجو داشته باشیم برای آن رشته حدودا ۱۵ داوطلب به منظور انجام مصاحبه اعلام می کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: ممکن است تفاوت سهمیه اعلامی با رتبه اعلام شده داوطلبان موجب نگرانی آنها باشد و این سوال ایجاد شود که چرا با وجود داشتن یک رتبه خوب، به مصاحبه دانشگاه تهران دعوت نشدهاند که در پاسخ آنها باید گفت ممکن است برخی از رتبهها به دلیل اعمال سهمیههایی نظیر ایثارگران و غیره و علیرغم بالا بودن رتبه در دانشگاه تهران دعوت به مصاحبه نشده باشند.
دکتر حسینی با اشاره به ضرورت ارائه برخی مدارک در مصاحبه دکتری نیز تاکید کرد: داوطلبان این دوره از قبل هم میدانستند برای پذیرش در دوره دکتری باید یک سری مدارک را به دانشگاه ارائه دهند همانطور که عنوان شد بخشی از سوابق آموزشی و پژوهشی داوطلب بر اساس بررسی این مدارک بررسی می شود. بنابراین داوطلبان باید این تهمیدات را ایجاد کنند و ریز نمرات را به به دانشگاه ارائه دهند. بنابراین نمیشود در مصاحبه این شرط را نیز حذف کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر این که نباید در خصوص کیفیت مصاحبه مجازی پیش داوری کنیم گفت: ما در حال حاضر تجربههای زیادی در خصوص فعالیتهای مجازی به دست آوردیم به طوری که دفاعیههای پایاننامهها به شکل مجازی برگزار شده است اما در خصوص مصاحبه دکتری با توجه به این که متقاضی زیاد است بنابراین نمی توانیم دقیقا از الان پیشگویی کنیم که این شیوه مصاحبه کیفیت ندارد اگر چه قطعا مصاحبههای حضوری به دلیل فضای که ایجاد میکرد شناخت بهتری برای تیم داوری در خصوص داوطلبان فراهم مینمود. به طوری که حتی ما در برخی از رشتهها برای پذیرش داوطلب آزمون کتبی نیز برگزار میکردیم. اما در مصاحبه مجازی این امکان فراهم نیست.