15 مرحله مهم برای نوشتن یک مقاله ISI (قسمت اول) به گزارش پی اچ دی یار
برای تهیه یک مقاله که قابلیت نشر در مجلات معتبر موسسه ی اطلاعات علمی (ISI) را داشته باشد، ملزم به رعایت اصول و قوانین صحیح مقاله نویسی هستیم. در این قسمت 15 مرحله مهم برای نگارش یک مقاله پژوهشی را بیان نموده ایم تا چراغ راهی باشد برای داوطلبانی که علاقمند به ارتقا درجه علمی خود با ارائه و ثبت مقالات علمی در مجلات معتبر هستند.
مشخص کردن هدف از نگارش مقاله (Specify the goal)
زمانی که تصمیم به تهیه یک مقاله می نمایید باید هدف خود را برای نوشتن آن مشخص کنید. اگر هدف شما از تهیه مقاله ثبت آن در یکی از مجلات نمایه شده ISI است به طور قطع می توان گفت که بدون تحقیق و پژوهش مستمر به این اهم دست نخواهید یافت.
به دلیل اعتبار بالای مقالات انتشار یافته در مجلات ISI ، کسانی که علاقمندند تا پژوهش های خود را در این مجلات به چاپ برسانند باید با تمام ویژگی ها و شرایط پذیرش یک مقاله ISI به طور کامل آشنا شوند تا با رعایت قوانین و اصول پایه ، نوشتن یک مقاله علمی را که دارای قابلیت و شایستگی نشر در بانک اطلاعاتی ISI می باشد را آغاز نمایند.
انتخاب موضوع و عنوان مناسب برای مقاله (Article Title)
یکی از نکات مهمی که پژوهشگران در زمان تهیه مقاله باید به آن توجه نمایند ، انتخاب موضوع و عنوان جذاب برای مقاله می باشد. برای جذب مخاطبان انتخاب یک عنوان ساده و در عین حال جذاب می تواند اثرات خوبی داشته باشد. استفاده از کلمات کلیدی در عنوان مقاله را فراموش نکنید چرا که یکی از عوامل اثر گذر در جستجوی مقاله شما می باشد. استفاده از موضوعات نو و بدیع ، تکراری نبودن موضوع انتخابی ، خیلی کوتاه یا خیلی طولانی نبودن عنوان و … از مواردی هستند که هنگام انتخاب موضوع باید مورد توجه قرار بگیرند.
پژوهش و جستجو (Research)
مطالعه و جستجوی ساختارمند از مهم ترین ارکان تهیه یک مقاله علمی می باشند. برای اینکه بتوانید یک مقاله پژوهشی با ایده های نو و متفاوت را بنویسید باید به مقالاتی که تا به امروز منتشر شده اند رجوع کنید. برای یافتن مقالات مرتبط با موضوع خود می توانید از اینترنت یا کتابخانه های عمومی یا کتابخانه دانشگاه خود کمک بگیرید.
برای درک آسان یک موضوع خاص ، مراجعه به نشریات علمی معتبر و مجلات علمی می تواند کمک شایانی در پیشبرد اهدافتان داشته باشد.
ثبت اسامی نویسندگان ( Authors Names)
اسامی تمام نویسندگانی که در نگارش مقاله مشارکت داشته اند باید در مقاله ذکر شود. نویسنده اصلی مقاله که بیشترین ارتباط را با خوانندگان دارد باید مشخصات کامل خود از قبیل شماره تلفن یا ایمیل را در اختیار خوانندگان قرار دهد.
بیان مساله (problem statement)
مقاله پژوهشی را می توان نوشتاری دانست که دیدگاه جدیدی را برای یک موضوع مشخص مطرح می کند. محققانی که قصد تهیه مقاله دارند باید این نکته را مورد توجه خود قرار بدهند. اولین گام در تهیه یک مقاله علمی ، آگاه کردن مخاطبان از محتوای اصلی آن مقاله است که در ادبیات فنی به این امر “بیان مسئله” می گویند.
بخش اعظم امتیاز دهی به مقاله ، به توانایی نویسنده در بیان مسئله تعلق خواهد گرفت لذا محققان باید نهایت دقت را در توصیف آن بکار گیرند.