75 روز تا آزمون دکتری 1400

فاصله 75 روزه تا کنکور دکتری 1400 بهانه‌ای شد تا برخی نکات مهم برای برنامه‌ریزی و کسب موفقیت در این آزمون را با هم مرور کنیم.

به گزارش پی اچ دی یار ، زمان برگزاری آزمون دکتری 1400، 15 اسفند ماه اعلام شده است. امروز، در حالی که 77 روز با کنکور دکتری 1400 فاصله داریم، این فرصت را بهانه‌ای قرار دادیم تا با هم درمورد این آزمون صحبت کنیم.

در این مطلب به چند سوال مهم شما عزیزان پاسخ خواهیم داد و در خلال آن‌ها درخصوص برنامه‌ریزی تا کنکور دکتری 1400 نکاتی را با شما در میان بگذاریم.

1. آیا برای کسب آمادگی برای آزمون دکتری دیر است؟

جواب این سؤال قطعاً منفی است.

دو ماه و نیم برای شرکت در آزمون دکتری 1400 مخصوصاً برای داوطلبانی که مدت‌زمان زیادی از فارغ‌التحصیلی‌شان نگذشته، فرصت خوبی است. کافی است خیلی سریع خودتان را جمع و جور کنید، منابع را شناسایی کنید، یک ارزیابی از خودتان داشته باشید، برنامه‌ریزی کنید و سریعاً شروع کنید.

حتی کسانی که از خیلی قبل‌تر هم مطالعه برای کنکور دکتری را آغاز کرده‌اند، در دو سه ماه آخر جدی‌تر خواهند شد و شاید بتوان گفت زمان باقی‌مانده تا کنکور دکتری یک فرصت طلایی برای برنده شدن در این رقابت است.

2. از کجا شروع کنم؟

توصیه ما این است که روند زیر را برای کسب آمادگی برای آزمون دکتری 1400 طی کنید.

گام اول: شناسایی منابع کنکور دکتری

برای شناسایی منابع آزمون دکتری می‌توانید تست‌های کنکور سال‌های گذشته را مرور کنید. احتمالا با این روش می‌توانید برخی منابع مهم را شناسایی کنید. علاوه بر این متوجه خواهید شد که تمرکز اغلب سوالات بر روی کدام‌یک از سرفصل‌های امتحانی است.

در وهله دوم می‌توانید به رتبه‌های برتر آزمون دکتری رشته خودتان مراجعه کنید. مراجعه حضوری و یا مراجعه به مصاحبه‌های رتبه‌های برتر می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

گام دوم: شناخت وضعیت خودتان

در این مرحله لازم است نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. با توجه به منابعی که در دست دارید، بررسی کنید که در کدام دروس شرایط بهتری دارید و در کدام‌یک بدتر.

با این روش می‌توانید بررسی کنید که به طور متوسط برای مطالعه هر منبع چقدر زمان نیاز دارید.

علاوه بر این، لازم است زمانی که برای مطالعه در طول شبانه‌روز در اختیار دارید را نیز تخمین بزنید. معمولا زمان داوطلبان دکتری با توجه به شرایط مختلفی مانند اشتغال، تاهل و … به صورتی است که نمی‌تواند به صورت کامل در اختیار درس خواندن باشد.

بنابراین زمانی که برای مطالعه در هر روز در اختیار دارید را نیز برآورد کنید.

گام سوم: برنامه‌ریزی کنید!

حالا وقت آن است که کاغذ و قلم بیاورید و برای مطالعه خود برنامه‌ریزی کنید.

در هنگام برنامه‌ریزی بد نیست چند نکته را مدنظر داشته باشید:

منابع مهم که سوالات بیشتری از آن‌ها در کنکور طرح می‌شود را در اولویت بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم خواندن استعداد تحصیلی و زبان عمومی آزمون دکتری را به صورت مستمر در پیش بگیرید. یعنی هر روز یا یک روز در میان وقتی مشخصی را برای این دروس در نظر بگیرید. می‌توانید به این دروس به چشم زنگ تفریح مطالعه دروس تخصصی نگاه کنید.

به اندازه کافی زمان برای استراحت در نظر بگیرید. یادتان باشد نباید آن‌قدر فشرده برنامه‌ ریزی کنید که وسط راه خسته شوید.

حتما، حتما و حتما واقع‌بینانه و حتی دست بالا برنامه ریزی کنید. یعنی توجه کنید که در برنامه ریزی برای کنکور دکتری باید منصف باشید و برای هر کتاب بیشترین زمان محتمل را در نظر بگیرید.

برنامه شما باید منعطف باشد. ممکن است اتفاقات مختلفی در این دوران بیفتد و به هر دلیل نتوانید به برنامه خود پایبند باشید. باید طوری برنامه ریزی کنید که بتوانید بعدا این عقب‌ماندن‌ها را جبران کنید.

3. آیا کتاب‌های موسسات کنکور برای موفقیت در آزمون دکتری کافی است؟

کتب مؤسسات کنکور غالباً برای دوران جمع‌بندی مفید هستند و خوب است که استفاده از این کتاب‌ها را به هفته‌های آخر موکول کنید. اما اگر در یک درس ضعف دارید و یا فرصت کافی برای مطالعه مباحث ندارید، می‌توانید در کنار یا به جای منابع اصلی، از منابع کنکوری استفاده کنید.

توصیه ما این است که برای همه دروس از کتب مرجع استفاده کنید و مبنای شما مطالعه منابع اصلی باشد.

4. زبان عمومی و استعداد تحصیلی را حذف کنم؟

توصیه ما این است که از دروس عمومی غافل نشوید. واقعیت این است که بوده‌اند داوطلبانی که بدون کسب درصد خوب در این دروس، موفق به کسب رتبه‌های خوب شده‌اند. اما چند نکته را مدنظر داشته باشید:

1- در برخی رشته‌های امتحانی، رقابت اصلی در دروس عمومی است. در واقع سطح سوالات اختصاصی به نحوی است که رتبه‌های برتر درصدی نزدیک به هم دارند و آن‌چه در تعیین بهترین رتبه‌ها مؤثر واقع می‌شود، دروس عمومی است.

2- در آزمون دکتری سال‌های مختلف دیده شده است که گاهی سطح سؤالات تخصصی بسیار دشوار و یا بسیار ساده بوده و معادلات داوطلبان درخصوص کسب درصد بالا در دروس تخصصی و کسب رتبه برتر به هم خورده است. در این جا هم دروس عمومی به کمکتان خواهد آمد.

3- به هر حال هر یک از دروس عمومی سهمی 17 درصدی در نمره شما در آزمون کتبی دارند. بنابراین، نادیده گرفتن آن‌ها چندان منطقی به نظر می‌رسد.

5. آیا آزمون دکتری 1400 به تعویق می‌افتد؟

این سوالی است که این روزها زیاد پرسیده می‌شود. در وهله اول یادمان باشد که همه چیز ممکن است اتفاق بیفتد. اما مبنای ما باید بر این باشد که کنکور دکتری 1400 در زمان مشخص‌شده برگزار خواهد شد. چرا که در صورت عدم تغییر زمان، داوطلبانی که دلخوش به تعویق بوده‌اند، متضرر خواهند شد.

در وهله بعد بد نیست به خاطراتمان رجوع کنیم. آزمون دکتری 99 پس از تعویق‌های مکرر در نهایت شرایط شیوع بیماری کرونا و گرمای فصل تابستان برگزار شد. بنابراین، تعویق کنکور دکتری  این بار به سادگی کنکور 99 نیست و تنها در شرایط بسیار بحرانی ممکن است اتفاق بیفتد.

یک نظر

  1. سلام دوستان عزیز
    کمپینی در سایت فارس نیوز جهت به تعویق افتادن کنکور دکتری به سال ۱۴۰۰ راه افتاده است.

    https://www.farsnews.ir/my/c/48522

    درصورت تمایل شرکت کرده واز این موضوع حمایت بفرمایید.

    به دوستان و آشنایان خودتون هم اطلاع بدید تا هرچه زودتر به تعداد حمایت بالاتری برای این درخواست برسه

    ممنون از همکاری ومشارکتتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *