سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: فعلا راه بهتری جز کنکور و مصاحبه برای انتخاب دانشجویان دکتری وجود ندارد، زیرا کسی که میخواهد در این جایگاه باشد باید توانایی خود را احراز کند و باید به اساتید باسابقه و برجستهای که داوری میکنند اطمینان کرد.
میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس در این باره اظهارداشت: تاکنون شکایتی مبنی بر اینکه حقی از داوطلبی از نظر قانونگذاری در مصاحبههای دکتری ضایع شده باشد و داوطلب شکایت خود را به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس آورده باشد نداشتیم.
وی گفت: در حالت کلی معتقدم سیستم انتخاب دانشجوی دکتری در همه جای دنیا تنها براساس یک آزمون نیست، اصل گزینش داوطلب دکتری انتخاب شخصی برای همکاری در کارهای پژوهشی اساتید است و اینکه اساتید در انتخاب افرادی که بیشترین همخوانی و نزدیکی را برای پیشبرد اهداف از قبل تعیین شده در دانشگاه داشته باشند موضوع خوبی است.
میرزاده گفت: علاوه بر این، باید به اساتید دانشگاهی در این فرایند انتخاب حضور دارند اطمینان کرد، قطعا این افراد دارای سابقه و پیشنیه علمی و تخصصی هستند و به سادگی نمیتوان گفت استاد باعث رد شدن دانشجو شده است و این همه بزرگان علمی کشور از همین سیستمها خارج شدهاند. استادی اگر توانایی علمی فردی را تشخیص دهد سطح و اخلاق او بسیار بالاتر از این است که بخواهد بیدلیل او را رد کند. البته ممکن است مواردی هم وجود داشته باشد قابل بررسی است.
*فقط علم کافی نیست
به گفته وی، فعلا راه بهتری وجود ندارد و کسی که میخواهد در این جایگاه باشد باید خود را معرفی کند، همانطور که در برخی موارد دیده شده حتی در استخدامها، افرادی که دارای نمرههای برتر در آزمون هستند اما در عمل در مسوولیتی که برای آن استخدام میشوند هیچ حرفی برای گفتن ندارند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: اگر داوطلبی مستنداتی دارد که حقی از او در جلسه دفاع ضایع شده است میتواند به وزارت علوم و وزارت بهداشت شکایت ببرد و اگر مشکلی ساختاری و قانونی در این باره وجود دارد، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی میتواند به این موضوع ورود کند.